EU-valet – eller rättare sagt valet till EU-parlamentet – närmar sig. Den 9 juni förväntas svenska folket gå till valurnorna. Men intresset är traditionellt inte så stort – senast det begav sig röstade bara 55 procent av de röstberättigade.

Måndag 3 juni kl 14.00 arrangerar Västmanlands Journalistseniorer en debatt inför EU-valet i samarbete med Café Mosaic, på Svedjegatan 2 i Västerås.

Valet angår oss alla. Det handlar om miljö och klimat, trygghet, arbetsrätt, socialpolitik, invandring, ekonomi och mycket mera.

Alla åtta etablerade partier har bjudits in till debatten. Fyra av dem har tackat ja och deltar med sina främsta lokala namn i valet till EU-parlamentet, nämligen Carin Lidman (S), Roger Haddad (L), Malin Gabrielsson (KD) och Felicia Granath (V).

Deltagarna kommer att som inledning få tio minuter på sig för att berätta varför vi ska rösta på just deras parti i EU-valet och varför vi ska sätta ett kryss framför just deras namn på valsedeln. Därefter vidtar replikskiften och frågestund, där publiken får möjlighet att ställa frågor.

Arrangemanget är öppet för allmänheten. Klubben bjuder medlemmarna på kaffe och mackor.