En del skaffar sig motorcykel när de blir pensionärer. Andra anlägger en trädgård och somliga förser sig med en rejäl kamera och börjar fotografera fåglar.

Till den senare kategorin hör tidigare VLT-journalisten Anders Lif, som den 16 juni 2021 talade och visade bilder under rubriken ”Fåglarna kameran och jag” vid Västmanlands journalistseniorers välbesökta årsmöte på Mälarkrogen i Västerås. Som skribent på VLT fick han sällan chans att ta bilder. På den tiden var det fotografens uppgift, men Anders Lif har fotograferat desto mer efter pensioneringen.

”Jag har blivit förälskad i fotografin”, förklarade han.

En mycket givande relation. Anders Lif visade ett 80-tal fågelbilder från Västmanland och Gotland, där han i huvudsak rör sig med sin kamera. Inte sällan med bilen som gömsle. Bland bilderna fanns ovanliga arter som aftonfalk, ängshök och kungsfiskare, liksom välbekanta arter fångade ur ovanliga perspektiv.

Årsmötet var odramatiskt. Styrelsen omvaldes i sin helhet: Hans Larsson, ordförande, Jörgen Eklund, kassör, Lena Hörngren, sekreterare och Hans Mejdevi ledamot. Revisor Richard Appelbom. Valberedare: Ann Lystedt och Anders Lif.