Politiker och tjänstemän hörs ibland beklaga att de så sällan ser journalister i Stadshuset numera. Men måndagen den 28 oktober 2019 var det många på plats när Västmanlands journalistseniorer träffade kommunstyrelsens ordförande Anders Teljebäck (S) i kommunstyrelsesalen.

– Att föra traditionen vidare samtidigt som man bygger det nya, sammanfattade han sitt uppdrag, som han beskrev som det finaste man kan ha. Anders Teljebäck gav seniorerna en exposé över vad som är på gång i det växande Västerås. Det handlade bland annat om att bygga ut hamnen för att kunna ta emot klimatsmarta transporter.

Satsningen på Mälarporten, som inte bara ska bli ett nytt resecentrum, utan också ett av de nya bostadsområden som planeras för att ta emot en växande befolkning.

Han betonade också betydelsen av att Mälardalens högskola blir ett tekniskt universitet. Inom den kommunala kärnverksamheten är det nu skolan som kommer först.

– Vi har underpresterat i flera år i förhållande till var vi borde vara, konstaterade Anders Teljebäck. Det som ska göras ska göras inom ramen för det blocköverskridande styret tillsammans med miljöpartiet, liberalerna och centern. Ett väl fungerande samarbete, enligt ordföranden.

– Det är bra med olika utgångspunkter och skilda infallsvinklar, sa Anders Teljebäck pragmatiskt.