1972 åkte den unga reportern Yvonne Gröning (bilden) till Högfors herrgård för att intervjua husets ägarinna Florrie Hamilton. Yvonne kom att bli kvar där hela dagen, medan den då 84-åriga Florrie Hamilton berättade om sitt liv och sina saker. När det till slut var dags för Yvonne att åka hem sa Florrie: – Du kan väl komma tillbaka. Det gjorde Yvonne. Åldersskillnaden till trots uppstod en vänskap som kom att bestå tills Florrie Hamilton avled på långvården i Fagersta 1977.

Vid Västmanlands journalistseniorers årsmöte den 6 mars 2019 berättade Yvonne Gröning om denna vänskap och om Florrie Hamiltons liv och familj. Det är berättelsen om ett spännande kvinnoöde från en annan tid som Yvonne Gröning beskrivit i boken Älskad. Den kom ut 2014 och har inspirerat Kjell Sundstedt till pjäsen Florrie, som har premiär på Västmanlands teater den 22 mars. Pjäsen beskriver ett möte mellan fröken Hamilton och kommunisten Harry Pettersson.

Yvonne Grönings fascination för den psykiskt bräckliga familjen Hamilton har fortsatt. Nu jobbar hon på en bok om Florries syster Viveka, som kort efter sitt bröllop sköt sig i en kyrka i Gävle.

Styrelsen omvald

Vid Västmanlands journalistseniorers årsmöte omvaldes styrelsen i sin helhet: Hans Larsson, ordförande, Jörgen Eklund, kassör, Lena Hörnren sekrterare och Hans Mejdevi ledamot. Richard Appelbom nyvaldes som revisor. Valberedare är Anders Lif och Ann Lystedt.