Ett 10-tal av seniorklubbens medlemmar gästade TV021 vid februarimötet (6/2-19). Ett ungt innovativt lokalt TV-bolag, som drivs av en vilja att beskriva vad som händer i Västerås.

– Vi vill visa härliga grejer som lyfter Västerås, sådant som inte alltid får plats i traditionella medier, sa programchefen Alexander Schnelzer.

Kanalen drivs av LDL Media, som är ett produktionsbolag som jobbar mycket med att livesända olika idrottsevenemang. Det började med att man sände finalerna i Irstablixten 2015. Idag sänder man olika sporter för skilda uppdragsgivare. Lokal-TV inom TV021 började med att man valborgsmässoafton 2016 livesände när ABB-kören sjöng in våren.

Ambitionen var att göra ett lokalt inslag per dag, men det blev för tungt. TV021 och LDL Media verkar i en tuff bransch med hård konkurrens och prispress. Men man blickar framåt. Nu är siktet inställt på att göra ett veckomagasin med start under våren. Här ska finnas inslag om mat, trädgård, idrott, företag, allt med koppling till Västerås.

Om man vill se vad TV021 gör finns de på tv021.se.

Programchefen vid tv021, Alexander Schnelzer, berättar om det unga tv-bolagets verksamhet. (Foto: LENA HÖRNGREN)