Den 6 oktober 2023 besökte Västmanlands journalistseniorer Northwolts batterifabrik på Finnslätten i Västerås.

Det var en gång en skog, en alldeles vanlig mellansvensk blandskog får man förmoda.  Där den stod på Finnslätten står nu en toppmodern batterifabrik. 

Skogens träd har använts som panel på de ljusa moderna byggnaderna, som rymmer Northvolts Västeråsanläggning, som öppnades 2018. Ett snyggt och påtagligt tecken på att återbruk är ett av företagets ledord.

Här var journalistseniorerna på studiebesök med kommunikatör Nathalie Bruno, som guide.  Hon berättade om företagets uppbyggnad och utvecklingsplaner. Därefter fick gruppen, iklädda skyddsskor, göra en rundvandring i produktionslokalerna. En inblick i en värld som tidigare varit stängd för dem. 

Nathalie Bruno berättar om Northwolts snabba expansion på Finnslätten i Västerås.