Västmanlands journalistseniorers verksamhet år 2023 inleds med årsmöte och träff med länets nye landshövding Johan Sterte. Det sker fredag 17 februari, med årsmöte och lunch på Västerås slott kl 13.00 och därefter kl 14.00 möte med landshövdingen.

Torsdag 9 mars kl 13.00 kommer journalisten och författaren Anders Malmsten till Västerås, för att berätta om sin bok Press Stopp – om landsortspressens uppgång och fall, där VLT spelar en väsentlig roll. Lokal: Westerås Arbetareförening, Slottsgatan 19, Västerås.

Torsdag 20 april kl 11.00 blir det ett besök i Sala silvergruva med efterföljande lunch. Guidad visning på gruvans 155-meters nivå, med hiss ner och upp. Lunch ovan jord i Konstmästargården.

Onsdag 3 maj går vi på teater och ser pjäsen om Sala-ligan. Västerås teater sätter upp pjäsen skriven av Mats Strandberg och i samband med föreställningen träffar vi både författaren och regissören.